Соратники Навального просять політичного притулку в Україні

Читать на русском
Обох чоловіків пропустили через кордон у встановленому порядку і спрямували до Міграційної служби України.

Двоє російських опозиціонерів попросили політичного притулку на території України. Із таким проханням громадяни Росії звернулися до українських прикордонників вранці 15 червня в одному з пунктів пропуску на кордоні з РФ.

Про це повідомляє Держприкордонслужба, передає «Слово і Діло».

Мітинги в Росії: чи можливі наслідки для Путіна?Політичний експерт розповів, чи матимуть наслідки протестні настрої в РФ для президента Росії.

«Чоловіки прибули в пункт пропуску та, пред’явивши для контролю закордонні паспорти громадян Російської Федерації, відразу висловили намір отримати захист на території України у зв’язку із їхнім політичним переслідуванням на території Росії», – сказано в повідомленні.

«Під час фільтраційних заходів, які проводилися спільно з працівниками СБУ, було встановлено, що громадяни належать до опозиційного блоку Олексія Навального та за політичну діяльність зазнають переслідувань», – уточнюють прикордонники.

Зручна опозиція: чому навіть масштабні протести в РФ стають провальнимиПолітичний експерт розповів, наскільки дієва у РФ опозиція і чи вплинуть протестні настрої на Кремль.

Обох чоловіків пропустили через кордон у встановленому порядку і спрямували до Міграційної служби України.

Імена цих росіян прикордонники не повідомляють.

Нагадаємо, 12 червня – у День Росії – в багатьох російських містах пройшли акції проти корупції. У Санкт-Петербурзі і Москві силовики за даними ЗМІ, затримали загалом понад 1200 осіб. Зокрема, затримали опозиціонерів Олексія Навального та Іллю Яшина.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: