Мітинги в Росії: чи можливі наслідки для Путіна?

Читать на русском
Володимир Воляполітичний експерт

Навіть якщо кількість учасників протестних акцій до осені буде зростати, вони не похитнуть впливу Путіна і не зменшать його шансів перемогти на президентських виборах-2018.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» сказав політолог Володимир Воля, оцінюючи хвилю мітингів у РФ.

«Рейтинг президента РФ багато років заснований на тому, що в цій країні нібито досягнута стабільність. Незначної шкоди іміджу Путіна протести завдадуть, але в цілому його політичні позиції залишаться непохитними. Річ у тім, що такий Путін, яким він є, для російської ментальності підходить більше, ніж ліберали. Він для населення сусідньої країни – та сама «сильна рука», якої потребує частина росіян», - констатував експерт.

За його словами, у РФ склалися традиції, на яких виховувалися століттями і які донині зберігаються.

«Але так склалося не тільки в Росії. До прикладу, в Британії критикують монархію, але коли починають говорити про необхідність скасувати головний символ монархії, пост королеви, – виникають серйозні дискусії», - зазначив він.

Путін хоче ввести «присягу на вірність» при отриманні громадянства РФПрезидент Росії Володимир Путін запропонував ввести присягу на вірність під час церемонії прийняття громадянства.

«У Росії зокрема і на колишньому пострадянському просторі загалом у певної частини населення є ментальна риса, яка виявляється в симпатіях до «сильної руки», що править і забезпечує порядок. Так було триста років, і ця традиція не пішла в минуле. Тільки після 1917 року замість царя з'явилися комуністи і генеральний секретар. Все це збереглося в ментальності пострадянського простору», - проаналізував Володимир Воля.

Як повідомлялося, під час протестів, які пройшли в містах РФ, учасники акцій називали президента РФ Володимира Путіна злодієм.

Відомо, що кілька сотень мітингувальників були затримані, а організатор акцій Олексій Навальний залишається під арештом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: