В ЄС закликали РФ звільнити демонстрантів, затриманих під час акцій протесту

Читать на русском
Європейський союз закликає Росію звільнити затриманих напередодні учасників антикорупційних мітингів.

Європейський союз закликає Росію звільнити затриманих напередодні учасників антикорупційних мітингів.

Про це повідомляє Європейська служба зовнішніх зв'язків з посиланням на заяви офісу Верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріки Могеріні, передає «Слово і Діло».

Розгоном акції протесту в Москві керував екс-командир Беркута – ЗМІРозгоном мітингу в Москві 12 червня керував екс-командир полку Беркуту часів Революції Гідності Сергій Кусюк.

В ЄС заявили, що затримання сотень мирних демонстрантів і застосування до них сили з боку російської влади в Москві, Санкт-Петербурзі і в інших містах по всій країні сьогодні ставлять під загрозу основні свободи вираження поглядів, асоціації та зборів в РФ.

«Ці основні права закріплені в конституції Росії, і ми очікуємо, що вони будуть захищатися, а не підривати. Ми очікуємо, що влада Росії буде в повній мірі дотримуватися зобов'язань, взятих Росією, в тому числі в Раді Європи і ОБСЄ, щодо дотримання цих прав, і невідкладно звільнять мирних демонстрантів і тих, хто мав намір скористатися своїми основними правами», - йдеться в повідомленні .

Нагадаємо, вчора, 12 червня, в День Росії в десятках міст РФ пройшли акції проти корупції.

В результаті, було затримано біля семи сотень осіб, також був заарештований опозиціонер Олексій Навальний.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: