Омелян розкритикував запуск залізничного сполучення Львів-Варна

Читать на русском
Міністр інфраструктури Володимир Омелян розкритикував запуск «Укрзалізницею» сполучення з болгарською Варною.
Володимир Омелян

Міністр інфраструктури Володимир Омелян розкритикував запуск «Укрзалізницею» залізничного сполучення з болгарською Варною.

Таку заяву міністр зробив під час спілкування з журналістами 14 червня, передає «Слово і Діло».

Які підсумки роботи Балчуна в «Укрзалізниці»Транспортний експерт проаналізував діяльність «Укрзалізниці» під керівництвом поляка Войцеха Балчуна.

Омелян підкреслив, що у міністерства було безліч проектів, які були передані голові правління УЗ Войцеху Балчуну. «На одному ми наполягали ще в минулому році, що поїзд №1 повинен йти в Європу. Реалізовано поки що півтора маршрути. Ми планували набагато більше ще в минулому році, мінімум 5-7 маршрутів. Це повинна бути Угорщина, Румунія, Польща, розглядали напрямки на південь і північ, так званий «тур 5 столиць Європи», - розповів він.

«Варна - це не маршрут. Це вагон причіпний, який курсуватиме раз на 10 днів із захмарною вартістю, і не факт, що це буде зручно для пасажирів. Ми говоримо про повноцінні поїздки, про регулярне сполучення. Види транспорту повинні конкурувати між собою, щоб пасажири могли вибирати комфортний варіант», - зазначив міністр.

Нагадаємо, вартість проїзду в один бік зазначеним маршрутом становить близько 2450 грн, дитячого квитка (до 12 років) - 1450 грн.

А з серпня «Укрзалізниця» обіцяє запустити потяги і в балтійські країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: