МОЗ планує закупити сироватку від ботулізму через міжнародні організації

Читать на русском
У Міністерстві охорони здоров'я заявили про ініціативу закуповувати сироватки від ботулізму через міжнародні організації.
Уляна Супрунфото: УНІАН

Міністерство охорони здоров'я планує закупити сироватку від ботулізму через міжнародні організації, оскільки такий механізм дозволить закупити препарати, які наразі не зареєстровані в Україні.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу МОЗ.

Як повідомляє відомство, в даний час МОЗ підготувало розрахунки відповідної бюджетної програми для закупівлі сироваток від дифтерії, сказу, правця, ботулізму, малярії. Закупівлі стануть можливими після внесення змін до закону про держбюджет 2017 року.

Як політики домагаються ухвалення медреформи: огляд обіцянокВерховна Рада підтримала в першому читанні законопроект №6327 в частині державних фінансових гарантій надання медичних послуг та лікарських засобів. «Слово і Діло» нагадує політикам про їхні обіцянки щодо медичної реформи.

«Згідно з чинним законодавством України, ні Міністерство охорони здоров'я, ні структурні підрозділи з питань охорони здоров'я не можуть закуповувати ці лікарські засоби, поки вони не будуть зареєстровані. Тому зараз єдиний легальний шлях – закупити необхідні препарати через міжнародні організації», – йдеться в повідомленні.

Крім того, МОЗ повідомляє, що в даний час відомство звернулося до міжнародних організацій з проханням про постачання сироватки від ботулізму в якості гуманітарної допомоги.

У відомстві підкреслюють, що міністерство неодноразово зверталося до потенційних заявників і виробникам сироваток, зокрема від ботулізму, із запитом про можливість ініціації державної реєстрації препаратів на території України. До 2014 року в Україні була зареєстрована сироватка протівоботулініческая типів А, В, E кінська очищена концентрована рідка.

«Досі від заявника – юридичної або фізичної особи, яка відповідає за ефективність, якість та безпеку лікарського засобу не надходили документи для процедури реєстрації/перереєстрації цього лікарського засобу», – додали в МОЗ.

Нагадаємо, Рада підтримала один із законопроектів про медреформу.

Пізніше, спікер парламенту Андрій Парубій повідомив, що робота над медреформою може затягнутися до осені.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: