Суд дозволив списати $3 мільйони «Газпрому» на користь України

Читать на русском
Суд Києва з другої спроби дозволив Державній виконавчій службі списання 80 млн гривень дивідендів, які підлягають сплаті російській компанії «Газпром» від ПрАТ «Газтранзит».

Господарський суд Києва з другої спроби дозволив Державній виконавчій службі списання 79,877 млн ​​гривень (близько 3,07 млн ​​дол. за поточним курсом НБУ) дивідендів, що підлягають сплаті російській компанії «Газпром» від ПрАТ «Газтранзит» (Київ) в рахунок погашення накладених Антимонопольним комітетом штрафу і пені у загальному розмірі 172 млрд гривень.

Про це йдеться в рішенні суду, передає «Слово і Діло».

Молдова не виплачуватиме «Газпрому» борги Придністров'яПрезидент Молдови Додон висловив надію, що з наступного року РФ знизить для Молдавії ціну на природний газ.

Раніше Господарський суд Києва відмовив Державній виконавчій службі в списанні 84,081 млн гривень (3,22 млн дол.) дивідендів, що підлягають сплаті компанії «Газпром» від приватного акціонерного товариства «Газтранзит».

28 квітня загальна збори акціонерів ПрАТ «Газтранзит» прийняло рішення направити 90% чистого прибутку за 2016 рік у розмірі 209,066 млн гривень на виплату дивідендів.

З огляду на частку «Газпрому» 40,2174% акцій в капіталі ПрАТ «Газтранзит», він отримає 84,081 млн гривень.

Суд вирішив, що заява виконавчої служби про списання дивідендів задоволенню не підлягає, оскільки за станом на 31 травня перелік акціонерів «Газтранзиту», які мають право на отримання дивідендів за 2016, не визначено.

Нагадаємо, «Нафтогаз» не вестиме переговорів з «Газпромом» на території Росії.

Як відомо, «Газпром» розриває договір з українським «Газтранзиту».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: