«Газпром» розриває договір з українським «Газтранзитом»

Читать на русском
Всі права і обов'язки за договором сторони вирішили припинити з 1 липня. А сам договір був укладений ще в вересні 2002 року.
«Газпром»

«Газпром» розриває угоду про транспортування палива з українським «Газтранзитом».

Про це пишуть «Вести.Экономика», передає «Слово і Діло».

Всі права і обов'язки за договором сторони вирішили припинити з 1 липня. А сам договір був укладений ще в вересні 2002 року.

Відзначимо, що «Газтранзит» обслуговує магістральну гілку газопроводу Ананьїв - Тирасполь - Ізмаїл, яка використовується для доставки російського палива на Балкани та в Туреччину. Потужність цього газопроводу становить понад 21 млрд кубометрів на рік.

Боргові розрахунки і другий виток загострення з «Газпромом»: подальші ризики для «Нафтогазу» в судіЕксперт з енергетичних програм розповів, чи є можливість у РФ не виконати рішення суду, і що надалі стане ключовим у Стокгольмському суді для України.

У «Газтранзиті» російській компанії належить більше 40%, і як раз цю частку в кінці травня заарештувала українська влада по так званій «справі АМКУ». «Газпром» відмовився платити штраф і пеню, призначені йому судом за порушення антимонопольного законодавства.

Тому Україна прийняла рішення про примусове стягнення штрафу, в тому числі, шляхом арешту активів «Газпрому».

Раніше глава правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв розповів, коли стане відома сума компенсації, яку заплатить «Газпром».

У той же час, Польща планує подвоїти експорт газу в Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: