Коболєв розповів, коли стане відома сума компенсації, яку заплатить «Газпром»

Читать на русском
Глава правління Національної акціонерної компанії Нафтогаз України Андрій Коболєв анонсував ще два рішення у спорах з Газпромом.
Андрій Коболєв

Остаточні підрахунки сум компенсації в суперечці «Нафтогазу» і «Газпрому» будуть відомі після завершення так званої «транзитної справи».

Про це в ефірі «1+1» увечері 4 червня заявив глава правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Економічну правду».

Він нагадав, що згідно з рішенням Трибуналу при Арбітражному інституті Торгової палати Стокгольма за газ, який Україна не відбирала, але Росія наполягає на оплаті за принципом «бери або плати», Україна нічого платити не буде.

«Нам вдалося також переглянути ціну з 2014 року. Це означає, що за всі обсяги газу, які купував «Нафтогаз», із цього періоду часу «Газпром» повинен компенсувати нам певну суму. Остаточні розрахунки компенсації займуть, за моїми оцінками, 2-3 місяці», – додав він.

«Ми очікуємо два остаточних рішення – у справі про постачання газу, за яким було перше окреме рішення, і за «транзитною справою», яке за графіком повинні були ухвалити до кінця червня. За нашими очікуваннями, це (рішення) буде довше, оскільки затягнулося рішення щодо першої справи», – зазначив Коболєв.

Він зазначив, що в разі, якщо «Газпром» відмовиться виконувати рішення арбітражу, це буде «безпрецедентним рішенням».

«По-друге, «Газпром» має багато активів за кордоном, на які можна накладати арешт через інші суди», – додав Коболєв.

Нагадаємо, Україна стягнула перші суми з «Газпрому».

Раніше Коболєв заявив, що вимоги «Газпрому» за умовами «бери або плати» повністю скасовані.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: