Україна готова брати участь у формуванні «газового коридору» з Угорщиною і Хорватією

Читать на русском
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявляє про готовність України взяти участь у формуванні газового коридору з Угорщиною і Хорватією.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявляє про готовність України взяти участь у формуванні «газового коридору» з Угорщиною і Хорватією.

Як повідомляє прес-служба Кабінету міністрів у вівторок, в рамках робочого візиту до Хорватії Гройсман провів зустріч з прем'єр-міністром Хорватії Андреєм Пленковичем.

Кабмін дозволив «Нафтогазу» залучити 3,5 мільярда кредитуОдин кредит буде надано у формі мультивалютної відновлювальної кредитної лінії з лімітом кредитування в еквіваленті 2 млрд грн.

«Ми зацікавлені в створенні «газового коридору» Хорватія - Угорщина - Україна. Будемо робити все для того, щоб цей проект наблизився до повноцінної реалізації. Ми зацікавлені в таких поставках газу в Україну», - цитує слова Гройсмана прес-служба Кабміну.

Згідно з повідомленням, Україна в рамках диверсифікації поставок природного газу і з метою налагодження нових форм співпраці в енергетичній сфері з країнами Європейського Союзу готова приєднатися до проекту формування нового «газового коридору» Хорватія - Угорщина - Україна, який передбачає використання потужностей LNG-терміналу на хорватському узбережжі .

Насалик зобов'язаний реорганізувати НАК «Нафтогаз України»Сказано 14 квітня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Проект входить в пакет ініціатив президента Хорватії Колінда Грабар-Кітарович по формуванню Центральноєвропейської вертикалі співпраці «Адріатика - Балтика - Чорне море». Він передбачає не лише організацію поставок палива, але і можливе об'єднання газотранспортних систем трьох країн.

Раніше керівник Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, повідомив, що в Авдіївці оголосили НС і будують новий газопровід.

Нагадаємо, Україна почне імпорт газу з Норвегії у 2022 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: