Доба в АТО: понад півсотні обстрілів, є загиблі та поранені

Читать на русском
Внаслідок обстрілу один український військовий загинув, ще п'ятеро отримали поранення або бойові травми.

За минулу добу, 12 червня, в зоні проведення АТО бойовики 57 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ, при цьому 5 раз вони били безпосередньо по житловому сектору.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО у Facebook, передає «Слово і Діло».

Внаслідок обстрілу один український військовий загинув, ще п'ятеро отримали поранення або бойові травми.

На Приморському напрямку сепаратисти 27 разів відкривали вогонь. З 152 мм артилерії вони били по території поблизу населених пунктів Графське і Ольгінка. Близько 22.00 вони відкрилі вогонь з озброєння БМП і гранатометів по Мар'їнці.

З мінометів різних калібрів терористи вели вогонь по позиціях сил АТО поблизу Павлопіля, Мар'їнки і Чермалика. Там же, а також в районі Широкиного, Водяного, Талаківки, Гнутового і Березового бандити неодноразово обстрілювали українських військових з гранатометів і стрілецької зброї різного калібру.

На Донецькому напрямку зафіксовано 12 обстрілів. До 18:00 було відносне затишшя, бойовики тільки раз відкрили вогонь в районі Луганського. Однак в темний час доби вони активізувалися.

«Найпотужніші ворожі обстріли випали на долю наших опорних пунктів, які розташовані у південному передмісті Авдіївки та дещо східніше - біля селища Кам'янка. Там бандити вели вогонь зі 120-мм й 82-мм мінометів, танків, зенітних установок та зразків наявного у них піхотного озброєння», - йдеться в повідомленні.

СЦКК: бойовики обстріляли житлові сектори у трьох населених пунктахРосійсько-окупаційні війська із застосуванням заборонених Мінськом озброєнь обстріляли Жованку, Графське і Ольгінку: пошкоджені десятки житлових будинків, студентський гуртожиток і електрична підстанція.

З 125 мм танкових гармат бойовики обстріляли житловий квартал Авдіївки. Крім того з великокаліберного кулемета терористи вели обстріл будинків місцевих жителів в районі Зайцевого.

Також з гранатометів і стрілецької зброї різного калібру сепаратисти обстріляли українські позиції поблизу Опитного і Невельського. В районі Зайцевого вони били в сторону опорних пунктів ЗСУ з озброєння БМП.

На Луганському напрямку бойовики відкривали вогонь 18 разів. У районі Троїцького і Кряківки вони били з 120 мм мінометів. Поблизу Новотошківського, Катеринівки, Трьохізбенки, Золотого і Новоалександрівки - з мінометів калібру 82 мм. Крім того, біля Новоалександровки бандити двічі застосовували протитанкові ракетні комплекси. Поблизу Кримського бойовики били в бік українських позицій з озброєння БМП. По оборонних укріпленнях сил АТО в районі Жовтого, Лобачевого, Новтошківського, Станиці Луганської і Малинового бойовики відкривали вогонь з гранатометів і стрілецької зброї.

Нагадаємо, 12 червня увечері позиції українських військових обстрілював танк проросійських бойовиків неподалік Авдіївки Донецької області.

Також зазначимо, правоохоронці виявили корупційний механізм розкрадання коштів, виділених на реабілітацію ветеранів та учасників антитерористичної операції.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: