Політологи із США відвідали прифронтові селища Донбасу

Читать на русском
Під час візиту до Маріуполя політологи ознайомилися з актуальною політикою безпеки і соціально-економічною ситуацією в регіоні.

Делегація представників аналітичних і політологічних центрів США відвідала з візитом Донецьку область.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на інформацію прес-групи оперативно-тактичного угруповання «Маріуполь».

ОРДЛО як «рублева зона»: чому Порошенко не визнає провал «Мінська»Політичний експерт пояснив, чому керівництво України наполягає на виконанні «Мінська» і не визнає безрезультатність Мінських домовленостей.

«В ході візиту до Маріуполя ознайомилися з актуальною політикою безпеки і соціально-економічною ситуацією в регіоні. Особливу увагу зарубіжні гості звернули на використання під час проведення антитерористичної операції сучасних технічних засобів розвідки, в тому числі безпілотних літальних апаратів, а також потреби наших військових в допомоги», - йдеться в повідомленні.

Крім того, делегація відвідала прифронтове селище Широкино, де оглянула зруйновану бойовими діями місцеву школу, а також селище Сартанів поблизу Маріуполя, інфраструктура якого постраждала від нещодавнього артилерійського обстрілу з боку НВФ, а також ознайомилася з діяльністю військовослужбовців у Приазов'ї.

За словами американських фахівців, візит в зону АТО дозволив їм отримати необхідні дані для рекомендацій вищому військово-політичному керівництву США щодо подальшого розвитку співпраці в сфері безпеки.

Нагадаємо, раніше США закликали припинити ескалацію на Донбасі.

Відзначимо також, що президент США Дональд Трамп заявив, що Росія повинна нести відповідальність за свої дії в Криму і на Донбасі, а також виконати мінські домовленості.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: