Білорусь відправила гуманітарну допомогу в зону АТО

Читать на русском
Доставка гуманітарної допомоги здійснювалася відповідно до міжнародного та українського законодавства, яке регламентує порядок направлення гуманітарних вантажів.
Гумконвой з Білорусі

Білорусь направила в зону АТО на Донбас 55 тонн гуманітарної допомоги.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на інформацію Держприкордонслужби України.

Вантаж був оформлений сьогодні, 12 червня, в міжнародному автомобільному пункті пропуску «Нові Яриловичі». Він буде доставлений жителям по обидва боки лінії розмежування.

«Доставку майже 55 тонн вантажу, що складався з продуктів харчування і засобів особистої гігієни, здійснено за участю Міністерства з надзвичайних ситуацій Республіки Білорусь. Вантаж буде доставлено до Києва, а його подальшим розподілом і доставкою по призначенню буде займатися представництво Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні», - повідомили в ДПСУ.

У відомстві підкреслили, що доставка гуманітарної допомоги здійснювалася відповідно до міжнародного та українського законодавства, яке регламентує порядок направлення гуманітарних вантажів.

Раніше в міжнародній організації Червоний хрест назвали число людей, які залишили Донбас з дня початку АТО.

А 3 червня Швейцарія відправила гуманітарну допомогу на Донбас вартістю $ 1,3 млн.

Нагадаємо, що 11 квітня 2017 року народний депутат України Михайло Хміль пообіцяв спільно з Надзвичайним і Повноважним послом Німеччини в Києві Ернстом Райхель надавати гуманітарну допомогу навчально-реабілітаційним центрам по всій країні. Подивимося, чи зможе нардеп виконати свою обіцянку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: