Швейцарія відправила гуманітарну допомогу на Донбас вартістю $1,3 млн

Читать на русском
Посольство Швейцарії направило в ОРДО 30 вантажівок з гуманітарною допомогою. До 8 червня пройдуть ще 50 вантажівок з допомогою.

Перші 30 вантажівок з гуманітарним вантажем від Швейцарської агенції розвитку та співробітництва перетнули лінію розмежування.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України, передає «Слово і Діло».

«Через контрольний пункт «Новотроїцьке» на неконтрольовану територію пішли 30 вантажних автомобілів від посольства Швейцарії в Україні», - повідомляє прес-служба.

За інформацією українських прикордонників, транспортні засоби перевозили для жителів Донецької області гуманітарний вантаж загальною вагою близько 600 тонн.

Всього на територію, яка тимчасово яка не контролюється урядом України, до 8 червня пройдуть ще 50 вантажівок з допомогою. Загальна вартість вантажу становить $ 1,3 млн.

Також, в прес-службі уточнили, що під час передачі допомоги в Маріуполь 6-го і 7 червня запланований візит глави МЗС Швейцарії Дідьє Буркхальтер.

Вантаж призначений для Маріуполя, Курахово, Донецька і Луганська.

Як відомо комісар Євросоюзу Йоханнес Ган знаходиться в Україні з дводенним офіційним візитом.

Нагадаємо, сьогодні керівник Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський в ході візиту комісара ЄС повідомив, що вісім населених пунктів Донецької області зруйновані настільки, що не підлягають відновленню.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: