Червоний хрест назвав число людей, які залишили Донбас

Читать на русском
Тривалий військовий конфлікт на сході України змусив залишити рідні землі понад 2,8 мільйона осіб.

Тривалий військовий конфлікт на сході України змусив залишити рідні землі понад 2,8 мільйона осіб.

Про це повідомляє агентство «Інтерфакс» з посиланням на главу представництва Міжнародної федерації товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця в Росії Даврона Мухамадієва, пише «Слово і Діло».

«На сьогоднішній день на території України знаходяться понад 1,5 млн вимушено переміщених осіб. Допомога їм є основним напрямком діяльності українського відділення Червоного Хреста. Також понад 1,2 млн осіб з початку конфлікту перемістилися на територію РФ. Ще від 100 до 120 тисяч осіб виїхали до Білорусі», - сказав Мухамадієв.

Міграція з окупованих територій: як змінилася кількість переселенців у регіонах з початку рокуМайже 1,6 мільйона людей залишили свої домівки через російську окупацію Криму та війну на сході України.

Він також зазначив, що в зоні конфлікту зараз проживають близько 5 млн осіб.

«В основному в зоні конфлікту ми стикаємося з проблемою інфраструктури: з наявністю медичних установ, з постачанням населення водою», - додав Мухамадиев.

За його словами, представництва Червоного Хреста в Росії, Білорусі та в Україні проводять активну спільну роботу з допомоги вимушеним переселенцям і постраждалим.

Раніше Мінсоцполітики назвало кількість переселенців з Криму і ОРДЛО. Як повідомлялося, виплата пенсій переселенцям скоротилася майже вдвічі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: