Клімкін розповів, коли Україна досягне стандартів НАТО

Читать на русском
Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що Україна до 2020 року вийде на всі стандарти НАТО.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що Україна до 2020 року вийде на всі стандарти НАТО.

Про це він сказав в ефірі «Вечірнього прайму» на телеканалі «112 Україна», передає «Слово і Діло».

«Зараз ми поставили ще один покажчик, але, тим не менш, ми йдемо шляхом до членства саме в НАТО, оскільки НАТО є єдиною системою безпеки, яка побудована не просто на користь, а саме на цінностях. Я впевнений, що ми вже зараз починаємо працювати, як елемент східного флангу НАТО, це видно і в сенсі навчань, які ми робимо разом з союзниками, це поступово те, що ми робимо в контексті досягнення стандартів НАТО», - прокоментував Клімкін.

Курс на НАТО: як голосували депутатські фракції і групи?Сьогодні Верховна Рада підтримала рішення поглибити співпрацю України з НАТО з метою в майбутньому отримати членство в організації: «Слово і Діло» відстежило результати голосування по депутатських фракціях і групах.

Також глава МЗС додав, що на Варшавському саміті НАТО було чітко вирішено, що до 2020 року Україна досягне всіх стандартів в сфері безпеки і оборонному вимірі.

«Вже зараз все союзники розуміють, що Україна може зробити унікальний внесок в безпеку, оскільки всі розуміють, що ми зробили за 3 роки, яку армію і сектор безпеки побудували і довели, що ми здатні боротися за нас, за свободу і за цінності. І я впевнений, що ми підемо до кінця, будемо успішними, і НАТО піде до кінця», - додав глава МЗС.

Нагадаємо, 8 червня Рада проголосила метою України вступ до НАТО.

Пізніше в НАТО відреагували на голосування Ради щодо зміни курсу на членство в Альянсі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: