Порошенко призначив уповноваженого з питань реабілітації бійців АТО

Читать на русском
Основними завданнями уповноваженого стане моніторинг ситуації щодо забезпечення реалізації права на реабілітацію поранених учасників АТО, і в разі порушення таких прав – здійснення заходів, спрямованих на виправлення ситуації.

Президент Петро Порошенко підписав указ про уповноваженого Президента України з питань реабілітації учасників антитерористичної операції, які отримали поранення, контузію, каліцтво або інше захворювання під час участі в антитерористичній операції.

Як повідомляє прес-служба Глави держави, згідно з документом, уповноваженим призначений колишній санітарний інструктор медичної роти 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади оперативного командування «Захід» Вадим Свириденко, передає «Слово і Діло».

Зазначається, що він має досвід роботи в медичній сфері.

«Дорожню карту» Донбасу не ухвалять у 2016 році – КучмаМіністри закордонних справ країн нормандської четвірки не підпишуть дорожню карту, яка врегулює ситуацію на Донбасі, до кінця 2016 року.

Цим указом також затверджено положення про уповноваженого з питань реабілітації учасників АТО.

Основним завданням уповноваженого визначено, зокрема, моніторинг ситуації щодо забезпечення реалізації права на реабілітацію поранених учасників АТО, і в разі порушення таких прав – вжиття заходів, спрямованих на виправлення ситуації.

Крім того, уповноважений братиме участь у підготовці нормативно-правових актів, у тому числі внесення пропозицій щодо припинення порушень у цій сфері, вдосконаленні системи реабілітаційних заходів, а також налагодженні взаємодії органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з питань реабілітації поранених українських захисників.

Нагадаємо, 21 листопада Порошенко схвалив меморандум про співпрацю в оборонній сфері з Великобританією.

Зазначимо, що, за словами голови спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на сході України Александра Хуга, конфлікт на Донбасі перебуває на порозі нової великої ескалації.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: