Порошенко повідомив, скільки тепер отримуватимуть сім'ї загиблих бійців АТО

Читать на русском
Сім'я отримає понад 1,2 млн гривень від держави, якщо загибель військового сталася безпосередньо в бою.
Петро Порошенко

Грошову компенсацію сім'ям військових, які загинули на передовій на Донбасі, збільшено на 50%, і тепер вона становить 1,2 млн гривень.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час підписання законів щодо підвищення соціального захисту військовослужбовців та членів їх сімей, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Глави держави.

«Ми навіть в цих важких умовах прийняли рішення про те, що підвищуємо на 50% (грошову компенсацію, – ред.), і сім'я отримає понад 1,2 млн гривень від держави – якщо це (загибель військового - ред.) відбулося безпосередньо в бою», - сказав він.

Президент також додав, що з 400 тисяч гривень приблизно до 640 тис. грн підвищилася компенсація в разі інвалідності І групи.

Раніше сьогодні Порошенко в присутності міністра оборони Степана Полторака, начальника Генерального штабу Віктора Муженка та координаторів центрів допомоги учасникам АТО Олексія Липириды і Анни Янчевской підписав підписав два закони, що передбачають надання членам сімей загиблих військовослужбовців пільг без урахування середньомісячного сукупного доходу сім'ї.

Також Порошенко підписав закон, який дозволяє посмертно нагороджувати званням Героя України іноземних громадян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: