Швейцарія виділила кошти на утвердження гендерної рівності в Україні

Читать на русском
Швейцарія виділила гроші на гендерну рівність в національних реформах і встановлення миру та безпеки в Україні.

Виконавчий директор структури «ООН Жінки», заступник генсека ООН Фумзіле Мламбо-Нгкука і посол Швеції в Україні Мартін Хагстром підписали угоду про фінансування проекту «Гендерна рівність в національних реформах і встановленні миру та безпеки в Україні».

Про це повідомила прес-служба уряду, пише «Слово і Діло».

Іванна Климпуш-ЦинцадзеНародний депутат України
Климпуш-Цинцадзе заявила, що Україна зовсім скоро отримає безвізовий режим з ЄССказано 9 грудня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

Проект передбачає бюджет в п'ять мільйонів євро і розрахований на чотири роки.

«Фінансування буде спрямовано на забезпечення комплексного національного механізму впровадження ґендерної рівності в галузевих реформах через підтримку роботи новоствореного офісу Урядового уповноваженого з питань гендерної політики, а також допомогу в реалізації Національного плану дій «Жінки, мир, безпека», - повідомили в прес-службі.

Гендерна рівність: піар чи реальна мета? Огляд обіцянок українських політиківПитання гендерної рівності в Україні з роками не втрачає актуальності. «Слово і Діло» вирішило показати, хто з українських політиків надає цьому справді великого значення, а хто лише «піариться».

Іванна Климпуш-Цинцадзе підкреслила, що пріоритетними завданнями цього проекту визначені: моніторинг поточного стану гендерних питань в Україні та динаміки суспільних змін, реалізація пілотного проекту по впровадженню посади радників в силових відомствах, підвищення інституційної спроможності та поліпшення координації роботи всіх структур, які повинні забезпечувати гендерну рівність.

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе підкреслила, що пріоритетними завданнями цього проекту визначені: моніторинг поточного стану гендерних питань в Україні та динаміки суспільних змін, реалізація пілотного проекту по впровадженню посади радників в силових відомствах, підвищення інституційної здатності і поліпшення координації роботи всіх структур, які повинні забезпечувати гендерну рівність.

Раніше повідомлялося, що в уряді з'явиться уповноважений з питань гендерної політики.

А 7 березня Кабмін відніс координацію держорганів в питаннях гендерної рівності до компетенції Климпуш-Цинцадзе.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: