В уряді з'явиться уповноважений з питань гендерної політики

Читать на русском
Іванна Климпуш-Цинцадзе зазначила, що уповноважений буде відповідальний за координацію гендерної політики державних органів.

Кабінет міністрів України ввів нову посаду урядового уповноваженого з питань гендерної політики.

Про це написала віце-прем’єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе на своїй сторінці у Facebook, передає «Слово і Діло».

«Вітаю нас усіх! Ми таки прийняли сьогодні в уряді постанову про запровадження урядового уповноваженого з питань гендерної політики», - написала вона.

Ірина ГеращенкоНародний депутат України
Геращенко заявила, що домагатиметься введення гендерних квот у виборчому законодавствіСказано 8 лютого 2017 р.Статус обіцянки: Виконано

«У нас багато планів і з міністерствами, і з нашими міжнародними партнерами та громадськими організаціями. Тому - до дій», - додала Климпуш-Цинцадзе.

Сама віце-прем'єр додала, що уповноважений буде відповідальний за координацію гендерної політики державних органів.

Відповідна штатна одиниця буде виділена шляхом перерозподілу в рамках Секретаріату Кабінету міністрів.

Раніше Кабмін відніс координацію взаємодії центральних органів виконавчої влади в питаннях гендерної рівності до компетенції Климпуш-Цинцадзе.

Зазначимо, Ісландія стане першою країною в світі, яка зобов'яже роботодавців зрівняти заробітну плату незалежно від статі, етнічної приналежності, сексуальної орієнтації або національності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: