Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Голова Комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом

Климпуш-Цинцадзе заявила, що Україна зовсім скоро отримає безвізовий режим з ЄС

9 грудня 2016 року віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що безвізовий режим з Європейським Союзом буде зовсім скоро (відео 1:13 - 1:37). Україна виконала всі вимоги для безвізу з ЄС. СЛОВО І ДІЛО ЗВЕРТАЄ ВАШУ УВАГУ! Виконання цієї обіцянки не належить до компетенції віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванни Климпуш-Цинцадзе, однак фіксація цієї заяви необхідна для зваженої характеристики поведінки персони у публічному просторі.
Виконано
Сказано 9 грудня 2016 р.

Джерело

  • https://youtu.be/6D59ObGTZPY?t=1m13s
  • http://112.ua/glavnye-novosti/evroparlament-odobril-bezviz-dlya-ukraincev-382729.html
  • http://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?uri=OJ:L:2017:133:TOC

Результат

6 квітня 2017 року Європарламент проголосував за надання Україні безвізового режиму з ЄС.

Рада міністрів Євросоюзу 11 травня 2017 року ухвалила остаточне рішення про надання Україні безвізового режиму. 17 травня відбулася церемонія підписання вказаного рішення. В Офіційному журналі Європейського союзу 22 травня оприлюднено законодавчий акт, яким для громадян України з 11 червня запроваджується безвізовий режим. Згідно з документом, Україна видалена зі списку країн, громадяни якої зобов’язані мати візу для перетину кордону, та внесена до списку тих країн, на громадян яких ця вимога не поширюється.

ВИСНОВОК: причин відтермінування безвізового режиму для України не виникло. Україну видалили зі списку країн, громадяни якої зобов’язані мати візу для перетину кордону ЄС.