У Швейцарії вперше оштрафували чоловіка за лайк в Facebook

Читать на русском
Суддя також зазначив, що лайк має на увазі схвалення, і відповідач таким чином продемонстрував, що він згоден з вмістом образливих коментарів.
Соціальна мережа Facebook

Житель Швейцарії вперше в історії країни засуджений до штрафу за лайк в соціальній мережі Facebook.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на ВВС.

Заборона соцмереж: за яких умов «ВКонтакте», «Одноклассники» і «Яндекс» можуть розблокуватиМедіаконсультант оцінив вірогідність зняття заборони з російських соцмережі і розповів, що може стати приводом для відміни блокування.

Суд в Цюріху виніс обвинувальний вирок 45-річному чоловіку та зобов'язав його виплатити штраф в розмірі 4 тис. Франків - 4,1 тис. доларів.

Ще в 2015 році швейцарець, ім'я якого не називається, поставив лайк до коментарів активістів, які звинувачували главу асоціації із захисту тварин Ервіна Кесслера в расизмі і антисемітизмі. Кесслер подав до суду не тільки на авторів коментарів, але і на того, хто їх лайкав, пояснивши це тим, що лайк просуває публікацію і робить її видимою для більшого числа користувачів.

«ВКонтакте» закриває офіс у Києві і скорочує співробітників – ЗМІКерівництво соцмережі прийняло рішення скоротити частину працівників офісу. Деяких фахівців, пов'язаних з рекламою, можуть перевести в московський офіс.

Суддя також зазначив, що лайк має на увазі схвалення, і відповідач таким чином продемонстрував, що він згоден з вмістом образливих коментарів.

Тим часом, в 1998 році і сам Кесслер був засуджений до невеликого терміну ув'язнення після того, як публічно порівняв ритуальний забій тварин по єврейським традиціям зі злочинами німецьких нацистів. Однак суд зазначив, що після майже 20 років з моменту винесення вироку у відповідачів немає підстав звинувачувати Кесслера в расистських і антисемітських поглядах.

Для Швейцарії це перший випадок обвинувального вироку за лайк в соцмережі.

Відзначимо, що після заборони «ВКонтакте» українці масово перейшли на Facebook.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко підписав указ про застосування економічних та інших санкцій до ряду російських компаній, зокрема Mail.Ru, «ВКонтакте» і «Однокласники». 17 травня указ про блокування російських сайтів вступив в силу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: