Київ подасть апеляцію в суд Лондона з боргової суперечки України та РФ

Читать на русском
Україна подасть апеляцію на рішення Високого суду Лондона за борговою суперечкою України з РФ щодо єврооблігацій в 3 млрд доларів до 23 червня.

Україна подасть апеляцію на рішення Високого суду Лондона за борговою суперечкою України з РФ щодо єврооблігацій в 3 млрд доларів до 23 червня.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України, передає «Слово і Діло».

Позов за $3 млрд: чи доведеться повертати і які зустрічні вимоги має висувати УкраїнаЕкономіст пояснив, який оптимальний варіант для України у судовому процесі щодо виплати «боргу Януковича».

«На засіданні, яке відбулося в англійському суді 26 травня 2017 року, суддя Блер продовжив термін подачі апеляції України на 14 днів (з 9 червня 2017 по 23 червня 2017 року). Відповідно, Україна подасть документи щодо апеляційного оскарження в цей продовжений термін», - йдеться в повідомленні.

Як відомо, Україна отримала від РФ кредит в 3 млрд дол. При президенті Вікторі Януковичі в грудні 2013 г. Киев наполягав на визнанні боргу комерційним з його подальшою реструктуризацією і списанням частини заборгованості. У свою чергу Росія відмовилася від реструктуризації на умовах, прийнятих приватними кредиторами України, і зажадала визнати борг державним.

Нагадаємо, в Мін'юсті обіцяють, що Україна буде домагатися компенсації збитків від Російської Федерації, заподіяних нашим інфраструктурних об'єктів на сході країни.

Раніше суд прийняв апеляцію України, але, за попереднім рішенням Лондонського суду, Україна повинна виплатити РФ тримільярдний борг.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: