МВФ: суд щодо «боргу Януковича» не вплине на кредитування України

Читать на русском
Рішення Лондонського суду не вплине на програму співпраці між Міжнародним валютним фондом та Україною.
Фото з відкритих джерел

Програма співпраці МВФ з Україною буде реалізуватися незалежно від рішення Лондонського суду у справі про 3-мільярдний кредит, узятий урядом України у Росії.

Про це повідомили в Раді директорів Міжнародного валютного фонду, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Для лондонського суду війна — не аргумент, щоб не віддавати боргиЕксперт економічних програм Центру Разумкова оцінив рішення Лондонського суду щодо виплати боргу Януковича.

Зокрема, в документах, опублікованих Фондом, йдеться про відсутність впливу справи щодо «кредиту Януковича» на подальше кредитування України.

«Таким чином, рішення суду Лондона не змінює висновку місії МВФ про те, що Україною були дотримані всі вимоги в рамках оновленої політики кредитування МВФ (Lending-into-Arrears Policy)», - ідеться в рішенні Ради директорів МВФ.

У той же час, у Фонді відзначили важливість якнайшвидшого вирішення Києвом цього спору, а також попередили, що будуть проводити оцінку дотримання Україною вимог політики МВФ і враховувати її у всіх подальших переглядах програми EFF.

Нагадаємо, 29 березня високий суд Лондона ухвалив прискорений розгляд позову РФ до України, але разом з тим вирішив заморозити виконання зазначеного рішення до наступного засідання, яке очікується. Україна, своєю чергою, має намір подати апеляцію на таке рішення.

Додамо, про те, що МВФ підтримав надання Україні четвертого траншу кредиту за програмою EFF, стало відомо ввечері в понеділок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: