У штабі АТО назвали кількість поранених за день

Читать на русском
У штабі АТО зазначили, що найактивніше ворог порушує режим припинення вогню на південній частині фронту.

З початку доби 10 червня в зоні АТО зафіксовано 31 обстріл з боку ОРДЛО, двоє військовослужбовців ЗСУ зазнали поранень.

Про це йдеться у зведенні прес-центру штабу АТО, передає «Слово і Діло».

Там зазначили, що найактивніше ворог порушує режим припинення вогню на південній частині фронту.

На Приморському напрямку бойовики відкривали вогонь 15 разів. Ще до світанку з західної околиці тимчасово окупованого Донецька окупанти двічі обстріляли українські опорні пункти на підступах до Красногорівки зі ствольної артилерії калібру 122 мм та один раз - зі 120-мм мінометів. Декілька ворожих артилерійських снарядів влучили й в житлові квартали цього населеного пункту. Минулось без жертв серед місцевого населення та руйнувань.

Карта АТО: ситуація на сході України на 10 червняСитуація на сході країни станом на 00:00 10 червня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Також укріплення ЗСУ в районі Красногорівки, Мар'їнки, Славного та Чермалика потрапили під ворожий вогонь з мінометів калібру 82 мм. Окрім того, поблизу Чермалика зафіксовано щонайменше 2 факти застосування російськими найманцями переносних версій реактивних систем залпового вогню. А бійців сил АТО, котрі тримають оборону поблизу Павлополя та Водяного, бандити декілька разів обстрілювали з гранатометів та стрілецької зброї.

На Донецькому напрямку противник здійснював обстріли невисокої інтенсивності з заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 мм українських опорних пунктів поблизу Авдіївки та Верхньоторецького. Там же, а також поблизу Луганського, Зайцевого та Кам'янки, бойовики неодноразово били по позиціях українських захисників з гранатометів та стрілецької зброї різного калібру.

На Луганському напрямку нараховано найменше ворожих провокацій. Не використовували там підконтрольні Росії озброєні банди й заборонену артилерію. Проте двічі по обіді бойовики з 82-мм мінометів накривали українські оборонні укріплення неподалік Кримського. Решта порушень зафіксовані в районі Станиці Луганської, Валуйського, Троїцького та Донця, де противник відкривав вогонь зі стрілецької зброї та гранатометів різних модифікацій.

Нагадаємо, минулої доби, 9 червня, незаконні збройні формування 71 раз відкривали вогонь по позиціях сил АТО з мінометів та артилерії. Внаслідок обстрілів було поранено одного військовослужбовця ЗСУ.

Поліція порушила кримінальне провадження у зв'язку з обстрілом Мар'їнки за статтею «терористичний акт» Кримінального кодексу України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: