У штабі АТО опублікували фото руйнувань після артобстрілу Кам'янки бойовиками

Читать на русском

Зважаючи на характер пошкоджень, бойовики обстрілювали Кам'янку зі ствольної артилерії від 122-мм і вище, задіявши цілу батарею.
фото: Антон Миронович/Facebook

Зважаючи на характер пошкоджень, бойовики обстрілювали Кам'янку зі ствольної артилерії від 122-мм і вище, задіявши цілу батарею.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав спікер штабу АТО Антон Миронович, повідомляє «Слово і Діло».

«Це були не 82-мм міни, а ствольна артилерія. Стовідсотково – калібру 122 мм. Характер деяких вирв та осколків свідчить, навіть, про 152 мм. Зараз відповідні фахівці з'ясовують», – написав він.

Карта АТО: ситуація на сході України на 9 червняСитуація на сході країни станом на 00:00 9 червня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

При цьому Миронович зазначив, що обстріл вівся прицільно по населеному пункту, в якому немає українських військ.

«Стріляли орки точно по населеному пункту. До речі, наших військ у ньому немає. Наслідки обстрілу вказують на застосування виродками цілого артилерійського підрозділу – ймовірно гаубічна батарея. Попередньо нарахували 12 «приходів». Тобто, як мінімум, три залпи», – підкреслив він.

Також Миронович допустив, що вогонь міг коригувати ворожий безпілотник, оскільки в деяких дворах налічується відразу по два попадання.

«14-річному юнаку, який внаслідок обстрілу зазнав поранень, пощастило. В момент прильоту він перебував в лічених метрах від розриву – на ганку свого будинку спілкувався телефоном», – розповів спікер штабу АТО.

Нагадаємо, під час обстрілу бойовиками Кам'янки поранення отримав підліток. Також під час артобстрілу бойовиків Мар'їнки поранення отримала 50-річна жінка.

За 8 червня російсько-окупаційні війська 45 разів обстріляли позиції сил АТО, один військовослужбовець загинув, шестеро отримали поранення, а також 8 прикордонників були контужені під час артобстрілу Сартани.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: