Генсек ООН готовий допомогти у врегулюванні дипломатичного конфлікту навколо Катару

Читать на русском
Антоніу Гутерріш готовий підтримати будь-які дипломатичні зусилля з метою врегулювання дипломатичного конфлікту між Катаром і низкою арабських країн.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш готовий підтримати будь-які дипломатичні зусилля з метою врегулювання дипломатичного конфлікту між Катаром і низкою арабських країн.

Про це заявив представник генсека ООН Стефан Дюжаррік, передає «Слово і Діло».

Катару погрожують економічною блокадоюУ разі необхідності Абу-Дабі готовий запровадити більше економічних обмежень, і вимагає від Дохи «змінити свою політику фінансування збройних угруповань».

«Генеральний секретар стежить за ситуацією в регіоні з великим занепокоєнням. Він закликає країни регіону уникати нарощування напруженості, і замість цього працювати над подоланням суперечностей», - сказав Дюжаррік.

Нагадаємо, про розрив дипломатичних відносин з Катаром оголосили Королівство Бахрейн, Саудівська Аравія, Єгипет, ОАЕ, Ємен, Лівія, а також Мальдівські острови, Коморські острови, Маврикій і Мавританія. Уряд Йорданії вирішив знизити рівень свого дипломатичного представництва в Катарі.

Дипломатичний скандал навколо Катару розгорівся на тлі підтримки владою країни тероризму і надання фінансової допомоги терористичним угрупованням.

Раніше президент США призначив Тіллерсона головним на переговорах щодо Катару.

Нагадаємо, Катар не готовий йти на компроміс у дипломатичній кризі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: