Катар не готовий йти на компроміс у дипломатичній кризі

Читать на русском
Катар відмовляється змінювати зовнішню політику і йти на компроміси задля вирішення конфлікту з низкою арабських держав Перської затоки.

Катар відмовляється змінювати зовнішню політику і йти на компроміси задля вирішення конфлікту з низкою арабських держав Перської затоки.

Про це в четвер, 8 червня, заявив міністр закордонних справ Катару Мохаммед бін Абдурахман аль-Тані, передає Reuters, повідомляє «Слово і Діло».

«Ми не готові здатися і ніколи не будемо готові поступитися незалежністю нашої зовнішньої політики», - сказав аль-Тані журналістам в Досі.

Незважаючи на напругу Катар наполягає на вирішенні конфлікту мирним шляхом, зазначив міністр: «Військового вирішення цієї проблеми не може бути ніколи», - підкреслив він.

Чому зчинився скандал довкола Катару і до чого він призведеДипломатичний скандал навколо фінансування терористів владою Катару набирає обертів: «Слово і Діло» проаналізувало його причини і можливі наслідки.

Аль-Тані зазначив, що «катарська криза» становить загрозу для всього регіону.

«Ми ізольовані, бо ми успішні і прогресивні. Ми є платформою для світу, а не тероризму ... Ця суперечка загрожує стабільності всього регіону», - сказав дипломат.

Президент США Дональд Трамп запропонував еміру Катару допомогу у вирішенні дипломатичного конфлікту, який розгорівся на фон можливої ​​підтримки Катар терористичних угруповань.

Парламент Туреччини схвалив закон, який дозволяє розмістити турецьких військовослужбовців на базі в Катарі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: