Катару погрожують економічною блокадою

Читать на русском
У разі необхідності Абу-Дабі готовий запровадити більше економічних обмежень, і вимагає від Дохи змінити свою політику фінансування збройних угруповань.

Об'єднані Арабські Емірати заявили про готовність ввести економічну блокаду Катару.

Про це заявив міністр закордонних справ ОАЕ Анвар Гаргаш, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Al Jazeera.

За словами Гаргаша, в разі необхідності Абу-Дабі готовий запровадити більше економічних обмежень, і вимагає від Дохи «змінити свою політику фінансування збройних угруповань». Катарська влада неодноразово заперечувала звинувачення у фінансуванні будь-яких формувань.

Гаргаш також сказав, що будь-які подальші кроки можуть набувати форми «свого роду ембарго проти Катару». Він зазначив, що вжиті цього тижня заходи не спрямовані на зміну керівництва в Досі.

Чому зчинився скандал довкола Катару і до чого він призведеДипломатичний скандал навколо фінансування терористів владою Катару набирає обертів: «Слово і Діло» проаналізувало його причини і можливі наслідки.

«Мова йде не про зміну режиму, йдеться про зміну політики, зміну підходу», - сказав Гаргаш.

Нагадаємо, низка країн розірвали дипломатичні зв'язки з Катаром. Уряд Йорданії заявив, що знижує рівень свого дипломатичного представництва в Катарі. Причиною таких заходів стало звинувачення влади Катару у підтримці терористичної діяльності.

Президент США Дональд Трамп запропонував еміру Катару допомогу у вирішенні дипломатичного конфлікту, який розгорівся на тлі вірогідної підтримки Катаром терористичних угруповань.

Парламент Туреччини схвалив закон, який дозволяє розмістити турецьких військовослужбовців на базі в Катарі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: