Прем'єр Чехії передумав йти у відставку

Читать на русском
Прем'єр-міністр Чехії Богуслав Соботка повідомив на прес-конференції, що передумав йти у відставку.
Богуслав Соботка

Прем'єр-міністр Чехії Богуслав Соботка передумав йти у відставку, а замість цього він буде домагатися відставки міністра фінансів Андрія Бабіша.

Про це політик заявив на спеціальній прес-конференції, повідомляє «Слово і Діло».

За словами Соботки, він вирішив змінити своє рішення після того, як президент Мілош Земан почав публічно трактувати Конституцію на власний розсуд. На думку Земана, після рішення про відставку уряду свій пост повинен залишити тільки прем'єр-міністр, а решта членів уряду залишилися б на своїх місцях.

Клімкін візьме участь у зустрічі глав МЗС Вишеградської четвіркиГлава українського МЗС має намір просувати на зустрічі ідею обмінів школярів, студентів та науковців.

«На мій подив, президент почав публічно інтерпретувати Конституцію способом, який суперечить конституційним положенням і конституційній практиці. Міністр фінансів, який скомпрометований скандалом, відповідно до таких трактувань повинен залишитися на посаді», - пояснив прем'єр.

«Тому я вирішив змінити свою думку і направити президенту пропозицію звільнити Бабіша», - додав Соботка.

За словами чиновника, пропозиція буде відправлена вже в п'ятницю. При цьому він висловив надію, що Земан буде діяти згідно з Конституцією.

Нагадаємо, що 2 травня стало відомо, що уряд Чехії має намір піти у відставку в повному складі через підозри в ухилянні від сплати податків, висунутого міністру фінансів країни Андрію Бабішу.

Відзначимо також, що раніше в Чехії крайовий суд в місті Острава прийняв рішення про ліквідацію «Представницького центру «ДНР». Його очолює представниця організації «Народне ополчення» Неля Лискова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: