Опозиція Британії закликала Мей піти у відставку

Читать на русском
Заява про відставку пролунала перед призначеними на 8 червня позачерговими парламентськими виборами і після теракту в Лондоні.

Лідер опозиції Великої Британії Джеремі Корбін закликав прем’єр-міністра Терезу Мей піти у відставку.

Заява пролунала перед призначеними на 8 червня позачерговими парламентськими виборами і після теракту в Лондоні, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо Свобода».

За його словами, Мей як колишня голова Міністерства внутрішніх справ Великої Британії несе відповідальність за скорочення особового складу поліції.

«Не слід було скорочувати кількість поліцейських», – сказав лідер Лейбористської партії, коментуючи заклики до відставки Мей.

У Британії не будуть не переносити вибори через терактПозачергові парламентські вибори у Великобританії не будуть перенесені і відбудуться 8 червня.

Раніше журналісти запитали в прем’єра, чи вона не шкодує через скорочення в період з 2010 по 2016 рік під час її перебування на посаді міністра внутрішніх справ кількості поліцейських скоротилося на 20 тисяч. Лідер Консервативної партії Мей заявила, що лондонська поліція «добре забезпечена ресурсами» і має «дуже потужні можливості з боротьби з тероризмом».

Нагадаємо, 3 червня у центрі Лондона вантажівка в’їхала у групу пішоходів на Лондонському мосту, потім нападники у сусідньому районі Боро Маркет із ножами атакували людей у ресторанах. Поліція застрелила всіх трьох нападників. За останніми даними, 7 людей загинули, 36 людей з різними травмами зараз у лікарнях.

Про дострокові вибори в парламент, які відбудуться 8 червня, Мей оголосила в квітні. Вона назвала це необхідним кроком для успішного Brexit. За даними соціологів, Мей зараз випереджає свого суперника Корбіна. Однак відрив від опозиційної Лейбористської партії скорочується і становить приблизно 10%.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: