Британія готується до виборів: партія Мей випереджає опозицію на 3 відсотки

Читать на русском
Згідно з результатами останнього дослідження, консерваторів підтримують 42 відсотки британців, тоді як лейбористів – 39 відсотків.

Рейтинг підтримки Консервативної партії Великобританії, очолюваної прем'єр-міністром Терезою Мей, за тиждень до позачергових парламентських виборів лише на 3% вищий за рейтинг опозиційних лейбористів.

Про це свідчать дані останнього соціологічного дослідження компанії YouGov, повідомляє Reuters, передає «Слово і Діло».

Британія призупинила передвиборчу кампанію через теракт у МанчестеріПершою про призупинення кампанії оголосила прем'єр-міністр і лідер Консервативної партії Тереза ​​Мей. Вона назвала вибух у Манчестері «жахливим терористичним актом».
  Згідно з його результатами, консерваторів підтримують 42% британців, тоді як Лейбористську партію - 39%.

За прогнозами дослідників, правляча партія отримає у новому парламенті 317 мандатів, проте для формування абсолютної більшості необхідно як мінімум 326 місць. У такому випадку для збереження уряду Мей доведеться піти на угоду з іншою партією.

Інше опитування, проведене Panelbase, демонструє восьмивідсотковий розрив між лейбористами і консерваторами на користь останніх, проте тиждень тому ця цифра була вдвічі більшою.

13 травня 2017 року повідомлялося, що міністр закордонних справ Великобританії Борис Джонсон вважає «реально можливою» спробу втручання Росії в британські вибори.

Раніше повідомлялося, що українцям бажаючим отримати британську візу відтепер доведеться оплачувати збір в розмірі 5,48 фунтів стерлінгів (близько 185 гривень).

Нагадаємо, Єврокомісія назвала головні умови до Великобританії в рамках Brexit.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: