Порошенко ветував закон про приватних детективів

Читать на русском
Президент Петро Порошенко повернув на доопрацювання закон, що дозволяє надання приватних детективних послуг.

Президент України Петро Порошенко наклав вето на закон про приватну детективну діяльність №3726.

Про це повідомляє офіційна сторінка Верховної Ради, передає «Слово і Діло».

Петро ПорошенкоНародний депутат України

Порошенко повернув закон зі своїми пропозиціями в Раду. У пропозиціях Президента до закону зазначається, що в документі, який надійшов на підпис главі держави, перелік дозволених видів приватних детективних послуг сформований без урахування вимог ряду законодавчих актів України.

На думку Порошенка, ухвалений Радою закон суперечить нормам Кримінально-процесуального кодексу України.

Також наголошується, що проголосований Радою закон передбачає, що для отримання права на здійснення приватної детективної діяльністю необхідне отримання відповідне свідоцтво, яке видається на платній основі (стаття 8). Однак в законі не визначаються розмір плати за видачу такого свідоцтва та порядок її справляння, як того вимагає закон України «Про адміністративні послуги» (частина третя статті 11).

Які завдання будуть виконувати українські приватні детективи і хто зможе ними статиВерховна Рада України прийняла закон про приватну детективну (розшукову) діяльність: «Слово і Діло» підготувало інфографіку про те, хто зможе бути детективом і які завдання вони будуть виконувати.

«Підсумовуючи викладене, не можу погодитися із запропонованим законом України «Про приватну детективну (розшукову) діяльність» підходом до визначення загальних принципів організації приватної детективної (розшукової) діяльності в Україні. Повертаю цей закон для повторного розгляду і пропоную погодити його положення з нормами законодавчих актів, які є базовими у відповідних сферах правового регулювання», - йдеться в пропозиції Президента.

Відзначимо, що за закон «Про приватну детективну (розшукову) діяльність» (№3726) 13 квітня 2017 в другому читанні і в цілому проголосував 261 народний депутат.

Раніше в НАБУ повідомляли, що хочуть [навчати детективів в університетах.

Раніше політолог розповів «Слову і Ділу», навіщо українцям звертатися до приватних детективів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: