Які завдання будуть виконувати українські приватні детективи і хто зможе ними стати

Читать на русском

Верховна Рада України прийняла закон про приватну детективну (розшукову) діяльність: «Слово і Діло» підготувало інфографіку про те, хто зможе бути детективом і які завдання вони будуть виконувати.

Відповідно до закону, детективи будуть займатися пошуком, збором і фіксацією інформації, пошуком боржників, захистом інформації з обмеженим доступом на замовлення клієнта, пошуком предметів, людей і тварин, а також з'ясуванням фактів і встановленням обставин на замовлення клієнта.

Приватними детективами в Україні зможуть стати люди з вищою юридичною освітою або наявністю стажу оперативної роботи не менше трьох років віком старше 21 років, які володіють українською мовою.

Працювати приватні детективи зможуть як індивідуально, так і об'єднуючись в спеціалізовані агентства.

При цьому діяльність приватних детективів буде дозволена як в Україні, так і за її межами.

Зі спеціальних засобів і зброї приватним детективам буде дозволено користуватися пістолетами травматичної дії та газовими балончиками.

Нагадаємо, законопроект №3726 «Про приватну детективну (розшукову) діяльність» був прийнятий Верховною Радою ще 19 квітня 2016 року. Майже через рік, 13 квітня 2017 року законопроект був прийнятий у другому читанні і в цілому.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: