Авдіївка залишається «больовою точкою» Донбасу

Читать на русском
Михайло Дяденкополітолог

Для Кремля характерно розпочинати наступ для того, щоб провчити українців і «примусити до миру» в такий спосіб.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Михайло Дяденко, оцінюючи обстріли Авдіївки і дані про критичний рівень запасів води у місті.

«За такого сценарію ситуація дійсно може стати критичною і вийти з-під контролю. Проте сьогодні навряд чи це реально», - констатував Дяденко.

За його словами, у Кремлі поки не визначилися з формуванням політики щодо того, як діяти далі в Україні.

«Багато очікувань, зокрема, щодо Макрона і Трампа, не виправдалися. Зараз скидається на те, що Путін не знає, що робити далі з Донбасом. Тому відбуваються перманентні сутички й обстріли, які підкреслюють той факт, що готового рецепту Росія поки не виробила», - міркує експерт.

На його погляд, навряд чи в Кремлі дали вказівку бойовикам обстрілювати Авдіївку.

«Це можуть бути спроби випробувати українську оборону, намацати її слабкі ланки. Коли головна дійова особа цієї війни не знає, як рухатися далі, на місцях можуть діяти на власний розсуд», - припустив він.

Політолог підкреслив, що Авдіївка залишається найбільшою «больовою точкою» для України.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що Україна переможе у війні на Донбасі за рахунок підтримки народуСказано 18 червня 2014 р.Статус обіцянки: Архів

«По-перше, Авдіївка – велике промислове місто. По-друге, у стратегічному й оборонному сенсах просування нашої армії в бік Донецька – це провал, поразка для бойовиків. Тому бойові зіткнення довкола Авдіївки триватимуть», - резюмував експерт.

За словами голови Донецької військово-цивільної адміністрації Павла Жебрівського, вісім населених пунктів Донбасу не підлягають відновленню.

Нагадаємо, три роки тому Президент Порошенко пообіцяв, що Україна переможе у війні на Донбасі завдяки підтримці народу. Загальний показник рівня відповідальності Президента – 40%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: