Україна чекає на резолюцію Європарламенту щодо заручників – Геращенко

Читать на русском
Україна очікує від Європарламенту резолюції щодо порушення прав людини та українських заручників на окупованих територіях.

Україна очікує від Європарламенту резолюції щодо порушення прав людини та українських заручників на окупованих територіях.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сторінку віце-спікера Верховної Ради Ірини Геращенко в Facebook.

«15-16 березня в Страсбурзі в Європейському парламенті проходить парламентський комітет асоціації, особливо важливо, тому що це перше наше засідання вже з новим головою, обраним замість Андрія Пленковича. У насиченому порядку і ситуація в Донбасі, і санкції проти РФ, і реформи в Україні, і безвізовий режим, і порушення прав людини в Криму», – підкреслила Геращенко.

Червоний Хрест вимагає розблокувати процес обміну полоненимиПроцес обміну українців, яких незаконно утримують на окупованих територіях, необхідно розблокувати якнайшвидше, заявив президент Міжнародного Червоного Хреста Петер Маурер.

Також вона додала, що сьогодні Європарламент проводить заходи щодо ситуації в окупованому Криму і на Донбасі.

«Особлива увага – заручники. Я надала всю необхідну інформацію нашим колегам. Ми вчора все засідання присвятили темі звільнення, допуску до заручників та інших суміжних тем. Від Європарламенту чекаємо резолюції щодо порушення прав людини, в тому числі щодо заручників», – сказала перший віце-спікер.

Нагадаємо, в проекті резолюції Європарламенту засуджується «дискримінаційна політика, що проводиться так званою владою» проти кримських татар в анексованому Криму та противників анексії Криму в Росії.

7 березня Росія пообіцяла передати Україні 18 ув'язнених із Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: