У РФ сьогодні відбудеться засідання суду у справі українського політв'язня Панова

Читать на русском
У Генеральному консульстві України в Ростові-на-Дону повідомили, що стан здоров'я Артура Панова дозволяє йому брати участь в судовому засіданні.

У Ростові-на-Дону сьогодні відбудеться чергове засідання по кримінальній справі громадянина України Артура Панова, про смерть якого раніше повідомили російські ЗМІ.

Про це повідомили у Генеральному консульстві України в Ростові-на-Дону, передає «Слово і Діло».

«Під час звернення до співробітників Північно-Кавказького окружного військового суду, де розглядається «справа А. Панова», стало відомо, що вказаний громадянин України живий, а стан його здоров'я дозволяє йому брати участь у судовому засіданні, яке відбудеться сьогодні, 2 травня», - сказав консул.

Він підкреслив, зазначене дає підстави стверджувати про чергову інформаційну акцію з російської сторони.

«Слід зазначити, що Панов вже не вперше стає об'єктом російської інформаційної кампанії», - зазначив він.

Раніше деякі ЗМІ з посиланням на блогера одного з російських інтернет-видань поширили повідомлення про смерті в СІЗО внаслідок серцевої недостатності українця Панова, якого звинувачують у підготовці теракту в Росії. Разом з тим в Генконсульстві України в Ростові-на-Дону заявили, що в місцевому СІЗО спростували інформацію про смерть українця.

Як повідомлялося, 16 березня Європарламент закликав Росію звільнити 31 українського політв'язня. За відповідне рішення підтримали 451 євродепутат, 73 були проти і ще 86 утрималися.

Як відомо, українського політв'язня Клиха можуть звільнити на підставі хвороби.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: