Бойовики не дали ОБСЄ перевірити, чи зберігають вони важке озброєння в шахті під Луганськом

Читать на русском
Бойовики так званої ЛНР не пропустили спостерігачів ОБСЄ на територію шахти в Зимогір'ї під Луганськом: члени місії намагалися перевірити інформацію про зберігання в ній важкого озброєння.

Бойовики так званої «ЛНР» не пропустили спостерігачів ОБСЄ на територію шахти в Зимогір'ї під Луганськом: члени місії намагалися перевірити інформацію про зберігання в ній важкого озброєння.

Про це йдеться в звіті моніторингової місії за 2-4 червня, повідомляє «Слово і Діло».

«2 червня, уточнюючи інформацію про можливу наявність важкого озброєння в підконтрольному «ЛНР» місті Зимогір'я (27 км на захід від Луганська), спостерігачі не змогли потрапити на територію шахти», – йдеться в звіті.

При спробі потрапити всередину шахти спостерігачі отримали заборону від начальника служби безпеки шахти і озброєного бойовика.

Що переконало Захід змінити своє ставлення до війни на Донбасі та чи виправдала себе місія ОБСЄЕксперт-міжнародник розповів, чи стримує ОБСЄ на Донбасі російську агресію і наскільки ефективно організація виконує свої функції.

Також члени місії помітили всередині і зовні приміщень шахти шістьох бойовиків «ЛНР» у військовій формі, причому четверо з них були озброєні.

Нагадаємо, 5 червня в ОБСЄ заявили про загрозу екологічної катастрофи на окупованих територіях Донбасу.

4 червня спостерігачі місії змогли зафіксувати, як бойовики закладають протитанкові міни біля окупованого Первомайська.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: