Доба в АТО 5 червня: майже 80 обстрілів, є поранені

Читать на русском
У прес-центрі штабу Антитерористичної операції розповіли про ситуацію поблизу лінії розмежування 5 червня.

Російсько-окупаційні війська за минулі добу 5 червня 77 раз обстріляли позиції українських військових на Донбасі, в результаті чого четверо військовослужбовців отримали поранення.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр штабу АТО.

«У результаті бойових дій за минулу добу четверо українських захисників отримали поранення», – йдеться в повідомленні.

На приморському напрямку вперше за декілька останніх днів бойовики застосували реактивні системи залпового вогню. Сталось це в районі Богданівки. Там противник одночасно бив по наших позиціях і зі 120-мм мінометів. На тому ж напрямку з мінометів калібру 120 мм бандформування вели вогонь по українських воїнах, котрі тримають оборону поблизу з Чермалика та Красногорівки. Окрім того, біля Чермалика найманці використовували ствольну артилерію калібру 122 мм. Неспокійно вчора було й неподалік Водяного, Широкиного, Павлополя, Новотроїцького, Гнутового, Талаківки й Мар'їнки, де противник неодноразово здійснював обстріли опорних пунктів ЗС України зі стрілецької зброї, гранатометів та й мінометів калібру 82 мм.

На тому ж напрямку вчора було зафіксовано три обстріли противником житлових кварталів населених пунктів. Зранку 2 ворожі міни влучили біля будинків у Красногорівці. Пізніше декілька артилерійських снарядів противника розірвались в житловому секторі Павлополя. А близько 21.00 години загарбники зі станкового протитанкового гранатомету поцілили по мирній вулиці Мар'їнки. Внаслідок цих обстрілів ніхто з цивільних не постраждав.

На донецькому напрямку бойовики 26 разів відкривали вогонь по українських воїнах. Найгарячіше залишається у передмісті Авдіївки, де бойовики систематично вели по укріпленнях сил АТО щільний вогонь з мінометів калібру 120 й 82 мм, танкових гармат та менш потужного піхотного озброєння. Окрім того, із заборонених мінометів та озброєння танку окупанти били по наших опорних пунктах поблизу Пісків. Неспокійно було також в районі Зайцевого, Новгородського, Верхньоторецького, Опитного та Невельського. До слова, під час ворожого обстрілу наших укріплень неподалік Верхньоторецького одна з мін калібру 82 мм розірвалась ближче до житлового сектору, внаслідок чого поранень зазнав місцевий мешканець.

На луганському напрямку бойовики з мінометів калібру 120 мм декілька разів вели вогонь по бійцях ЗС України, котрі тримають оборону в районі Кримського, Кряківки та Новотошківського. Також наші укріплення біля Кримського потрапили під ворожий обстріл зі 122-мм артилерії. Окрім того, бойовики час від часу застосовували стрілецьку зброю і гранатомети неподалік Станиці Луганської, станції Донець, Новоолександрівки та Попасної. Неподалік Новолександрівки також зафіксовано використання бойовиками мінометів калібру 82 мм.

Нагадаємо, 5 червня сепаратисти обстріляли позиції ЗСУ біля Павлополя.

Раніше 4 червня бойовики здійснили понад півсотні обстрілів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: