Макрон запрошує американців переїхати до Франції

Читать на русском
«Всім науковцям, геніям, підприємцям, відповідальним громадянам, які були розчаровані рішенням президента США, я хочу сказати, що вони знайдуть у Франції другу батьківщину», - заявив Макрон.

Французький лідер Еммануель Макрон запросив американців переїхати до Франції після оголошеного главою Білого дому Дональдом Трампом виходу США з Паризької кліматичної угоди.

Відеозвернення опубліковане на офіційній сторінці президента Франції у Twitter, передає «Слово і Діло».

За словами політика, він поважає рішення американського президента, однак вважає його величезною помилкою.

Трамп скасував черговий указ ОбамиПрезидент США Дональд Трамп підписав розпорядження, яке скасовує норми закону екс-президента Барака Обами, спрямовані на стримування зміни клімату.

«Всім науковцям, геніям, підприємцям, відповідальним громадянам, які були розчаровані рішенням президента США, я хочу сказати, що вони знайдуть у Франції другу батьківщину. Я кличу їх: Приїжджайте, і працюйте тут, з нами! Працюватимемо разом над рішеннями для нашого клімату, для нашої природи. Можу вас запевнити, друзі не здадуться у битві», - заявив Макрон.

Він також зазначив, що Паризька хартія залишається незворотною, і незабаром буде знайдено спільну стратегію, яка запустить нові ініціативи.

Нагадаємо, Трамп 1 червня оголосив про вихід США з Паризької угоди щодо клімату. Таке його рішення викликало шквал критики з боку світових лідерів.

Після цього Трамп провів телефонні переговори зі світовими лідерами і спробував пояснити свою позицію щодо кліматичної угоди.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: