Кримським випускникам дозволили вступати до українських ВНЗ за результатами вступних іспитів

Читать на русском
Законопроект дозволяє вступати до одного з вищих навчальних закладів, які є на території Запорізької, Миколаївської, Одеської та Херсонської областей.

Верховна Рада дозволила випускникам, які проживають на тимчасово окупованих територіях (Крим – ред) вступати до навчальних закладів за результатами вступних іспитів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на законопроект № 6116 «Про внесення змін до закону України про вищу освіту, що стосується забезпечення права на здобуття вищої освіти осіб, місцем проживання яких є тимчасово окупована територія України».

За нього в першому читанні і в цілому проголосували 238 народних депутатів.

Законопроект дозволяє особам, які проживають на тимчасово окупованій території і які отримали документ про середню освіту, вступати до одного з вищих навчальних закладів, які знаходяться на території Запорізької, Миколаївської, Одеської та Херсонської областей на конкурсній основі за результатами вступних іспитів у межах установлених квот прийому до вищих навчальних закладів України.

Закон також встановлює розмір квоти для прийому осіб, місцем проживання яких є тимчасово окупована територія, у вищі навчальні заклади, які знаходяться на території Запорізької, Миколаївської, Одеської та Херсонської областей у розмірі 1000 місць державного замовлення.

Раніше повідомлялося, що в 2017 році абітурієнти з окремих районів Донецької та Луганської областей, а також окупованого Криму, зможуть вступити до ВНЗ без здачі ЗНО.

Також у центрі оцінювання якості освіти пояснили, чому бажаючих пройти ЗНО стало менше.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: