У Львові скасують цілодобове гаряче водопостачання, але ненадовго

Читать на русском
У п’ятницю, 2-го червня, виконавчий комітет Львівської міськради погодив обмеження подачі гарячої води до 18 годин на добу.

У літній період у Львові обмежать централізовану подачу гарячої води. Замість 24 годин гарячу воду подаватимуть мешканцями 18 годин на добу.

30 травня зміну графіку подачі гарячої води погодила профільна депутатська комісія Львівської міськради, пише Zaxid.net, передає «Слово і Діло».

Кличко просить Кабмін запровадити мораторій на припинення газопостачання в КиєвіМер Києва Віталій Кличко звернувся до уряду з проханням ввести мораторій на припинення енергопостачання об'єктів столиці.

Обмеження гарячого водопостачання ініціювали ЛКП «Львівтеплоенерго» та «Залізничтеплоенерго», щоб зменшити збитки.

За словами директора ЛКП «Львівтеплоенерго» Степана Пакіжа, протягом літа, коли мешканці отримують гарячу воду, але опалення не працює, «Львівтеплоенерго» та «Залізничтеплоенерго» зазнають значних збитків.

«Ми порахували збитки при 24 годинах подачі гарячої води. Вийшло 120 млн грн (за період, коли будинки не опалюються, – ред.). При 18 годинах збитки становитимуть 110 млн грн», – сказав Степан Пакіж. Тобто завдяки обмеженню часу подачі води підприємства заощадять близько 10 млн грн.

Планується, що львів’яни отримуватимуть гарячу воду з 05:00 до 23:00. Графік стосуватиметься лише тих мешканців, які мають централізоване водопостачання.

В Маріуполі півроку не буде гарячої водиУ Маріуполі відключили гарячу вода до жовтня нинішнього року, до початку опалювального сезону.

Після погодження профільною депутатською комісією запровадження 18-годинного графіку подачі гарячої води має затвердити виконавчий комітет ЛМР.

Раніше повідомлялось, що понад півсотні киян домоглися перерахунку від «Київенерго».

Нагадаємо, «Київенерго» попереджало киян про можливе відключення гарячого водопостачання деяких районів столиці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: