В Маріуполі півроку не буде гарячої води

Читать на русском
У Маріуполі відключили гарячу вода до жовтня нинішнього року, до початку опалювального сезону.
В Маріуполі відключили гарячу воду

У Маріуполі відключили гарячу воду до початку нового опалювального сезону 15 жовтня.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на «112 Україна».

Міський голова Вадим Бойченко заявив: «Нас поставили в такі умови, ми змушені були відключити воду, іншої альтернативи у нас немає», йдеться в повідомленні.

За його словами, місто вичерпав ліміт газу, а заборгованість «Маріупольтепломережа» становить 850 млн грн. За рік борг вдалося погасити лише на 70 млн. грн.

«Якщо нам пощастить, і ми потрапимо в програму реструктуризації боргу на 5 років, то нам спишуть все відсотки і нарахування. Чи залишиться 480 млн. грн, а це всього 8 млн грн. в місяць», - цитує видання Бойченко.

Вадим БойченкоМіський голова Маріуполя
Бойченко пообіцяв впроваджувати енергозберігаючі технології для освітлення вулиць і будівельСказано 29 листопада 2015 р.Статус обіцянки: У процесі

Директор Департаменту освіти міської ради Світлана Добровольська повідомила, що на сьогоднішній день в Маріуполі в 13-ти дитсадках немає водонагрівачів. При цьому проблема відсутності гарячої води в дитячих дошкільних установах вирішується шляхом нагрівання в харчоблоках.

Нагадаємо, що в зв'язку з несприятливими погодними умовами і низькою температурою повітря графік гідровипробувань столичних тепломереж перенесуть на тиждень.

58 столичних мешканців з допомогою Держпродспоживслужби домоглися перерахунку від «Київенерго» за неякісні послуги по гарячій воді та опалення на суму понад 200 тисяч гривень.

За тепло в будинку і гарячу воду українці заборгували 11,9 мільярдів гривень. Це на 6,7% більше, ніж в лютому 2017 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: