У штабі АТО розповіли подробиці просування в «сірій зоні»

Читать на русском
У штабі АТО пояснили нове просування армії в «сірій зоні»: лінія розмежування не перетинається, відбувається зміна позицій для захисту військовослужбовців від обстрілів противника.

У штабі АТО пояснили нове просування армії в «сірій зоні»: лінія розмежування не перетинається, відбувається зміна позицій для захисту військовослужбовців від обстрілів противника.

Про це на брифінгу розповів речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко, повідомляє «Слово і Діло».

«Українські військові не проводять наступальних дій, не перетинають лінію розмежування, яка була визначена мінського домовленостями», – підкреслив він.

Карта АТО: ситуація на сході України на 2 червняСитуація на сході країни станом на 00:00 2 червня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

При цьому Лисенко пояснив, що через вогневу активність ворога командування бригад, які займають передові позиції, час від часу переносить опорні пункти і спостережні пости, щоб захистити життя бійців і поліпшити позиції в інженерному плані.

«Противник час від часу добре пристрілюється і, щоб не наражати наш особовий склад на постійні артилерійські чи мінометні обстріли, приймається рішення про перенесення позицій українських військових», – уточнив спікер штабу АТО, ще раз підкресливши, що лінію розмежування по Мінську армія не перетинає.

Нагадаємо, 2 червня бійці 93-ї окремої гвардійської механізованої Харківської бригади закріпилися на нових позиціях в «сірій зоні» біля Бахмутськой траси, скоротивши відстань до супротивника на деяких ділянках до 200 метрів.

25 травня в штабі АТО підтвердили, що Збройні сили України просунулися вперед на Світлодарській дузі і зайняли нові позиції на обумовленій Мінськими угодами території.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: