«Больові точки» Банкової: чому Стець подав у відставку і які плани у БПП

Читать на русском
Катерина Одарченкополіттехнолог

Мало віриться, що відставка Юрія Стеця пов'язана зі станом здоров'я екс-міністра чи якоюсь його принциповою позицією. Стець – непоганий менеджер на ринку інформполітики. Це визнає багато хто з фахівців.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповіла політтехнолог Катерина Одарченко, засновник компанії SIC Group Ukrainе, оцінюючи інформацію про відставку міністра інформполітики України Юрія Стеця.

«Відставка Стеця може бути повязана з негативом, який має місце довкола його регуляторних рішень. Рішення про обмеження користування інтернетом ототожнюється у виборців з неграмотними кроками. Питання було й по 9 травня. Позиція Інституту національної памяті була зваженою, але реалізація цієї позиції призвела до напруження у суспільстві», - підкреслила Одарченко.

Стець примудрився провалити обіцянку щодо блокування російських соцмережБлокування популярних російських соціальних мереж відбудеться незважаючи на те, що ще кілька місяців тому Юрій Стець пообіцяв, що цього не станеться.

За її словами, ухваливши низку непопулярних рішень, БПП буде очищати свої лави від людей, які мають негативний шлейф.

«Кутовий (колишній міністр аграрної політики і продовольства) теж мав негатив з боку аграріїв. Питання вирішував не він, а його перший заступник. Аграрії це чудово знали. Була претензія, що Кутовий не виконує свої обовязки і не є справжнім міністром», - зауважила вона.

Як вважає політтехнолог, наразі почалася підготовка до президентської і парламентської виборчих кампаній.

«Це чітко видно по внутрішньому ринку політичному консалтингу. Є певні стартові речі з точки зору роботи над позитивним образом, тому відставка Стеця з міркувань неефективності й накопиченого ним негативу, бо він є наближеною до Президента особою, видається логічною. Щоб під 2019 рік (коли мають відбутися чергові вибори глави держави) не було таких «больових точок», система очищується», - пояснює експерт.

Відставка Стеця: головні досягнення і провали на посаді міністра інформполітикиНовина про відставку Юрія Стеця застигла українців зненацька: міністр інформаційної політики встиг міцно закріпитися в уряді й навіть пережити одного прем'єр-міністра. Однак дуже багато чого з озвученого ним за цей час так і залишилося в планах.

«Безумовно, Стець не був найбільшою «больовою точкою», але критику треба починати нейтралізовувати за рік, аби м'яко змінювати стереотипи відносно команди. Чи можна критикувати Порошенка за роботу Стеця? Так. Відповідно в.о міністра Джапарову критикувати важче. Вона нейтральна особа, займається захистом кримських татар, тому ми довго можемо не побачити взагалі нікого нового у кріслі міністра», - проаналізувала Катерина Одарченко.

Що встиг виконати Стець за час роботи в міністерському кріслі – в матеріалі «Слова і Діла» «Відставка Стеця. Головні досягнення і провали на посаді міністра інформполітики».

Загальний показник рівня відповідальності політика склав 28%. Детальніше - за посиланням.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: