«Ну як можна канал визначити персоною?». Заступник Стеця суперечить словам свого керівника

Читать на русском

Заступник міністра інформаційної політики Артем Біденко вважає, що його шеф Юрій Стець в своїй обіцянці ініціювати законопроект, який розширить на ЗМІ визначення нонграта, мав на увазі зовсім інше.

Таку думку він висловив в ефірі програми «Право на владу», повідомляє «Слово і Діло».

«Мова не йшла про ЗМІ, йшлося в принципі про персону нон грата, і оскільки існує інша процедура, процедура чорних списків, сенсу в створенні додаткових законів немає», – сказав Біденко.

При цьому після того, як йому вказали на обіцянку Стеця ініціювати законопроект про поширення на ЗМІ визначення «персона нон грата», Біденко спробував зробити вигляд, що голова міністерства інформаційної політики мав на увазі зовсім інше.

«Тоді йшлося саме про людей і про створення процедури визначення, хто є персоною нон грата. Така процедура сьогодні є, вона є у Служби безпеки України», – заявив він.

У відповідь на уточнююче запитання ведучої, чи буде така процедура використовуватися для телеканалів, Біденко відповів що немає, і додав: «Ну як можна канал визначити як персону?», пославшись при цьому на наявність списку заборонених телеканалів у Ради з телебачення і радіомовлення.

Биденко прокомментировал обещание СтецяСлово і Діло

Таким чином, можна констатувати, що підлеглі міністра інформаційної політики так і не зрозуміли давньої задумки свого керівника.

Нагадаємо, 1 січня 2015 року Юрій Стець на своїй сторінці в Facebook обіцяв ініціювати такий закон.

17 березня міністр інформаційної політики заявив про намір почати будівництво другої телевежі біля кордонів анексованого Криму.

Раніше в міністерстві звернулися до адміністрації соцмережі Facebook з проханням запустити механізм по боротьбі з фейками в українському сегменті FB.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: