Стець попросив Facebook боротися з антиукраїнськими фейками

Читать на русском
Міністерство інформаційної політики просить Facebook боротися з антиукраїнськими фейковими новинами.
Юрій Стець

Міністерство інформаційної політики України звернулося до адміністрації соцмережі Facebook з проханням запустити механізм по боротьбі з фейк в українському сегменті FB.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу відомства.

«Ми проаналізували інтернет-простір, враховуючи запити користувачів, звернулися до керівництва соціальної мережі Facebook з проханням розробити механізм боротьби з фейковими новинами для українців по аналогії з іншими країнам. У свою чергу, МІП готове сприяти процесу за вказівками адміністрації мережі», - коментує звернення міністр інформаційної політики України Юрій Стець.

Він зазначив, що соціальна мережа в Україні набирає все більшої популярності серед користувачів, а також є джерелом інформації і для багатьох ЗМІ. Тому українці, в свою чергу, мають право отримувати точну і правдиву інформацію в Facebook.

Нагадаємо, нещодавно адміністрація Facebook анонсувала введення антіфейковіх механізмів в США і Німеччині. Вони надаватимуть користувачам можливість позначати новини як ненадійні для подальшого їх розгляду спеціалізованим агентством.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: