Відставка Стеця: головні досягнення і провали на посаді міністра інформполітики

Читать на русском

Юрій Стець, який сьогодні заявив про відставку з посади міністра інформаційної політики у зв'язку зі станом здоров'я, за час роботи в уряді встиг виконати 9 обіцянок із 34, зафіксованих «Словом і Ділом».

Це означає, що рейтинг відповідальності глави Міністерства інформаційної політики на момент заяви про відставку становить 26%, що є в цілому невисоким показником для нинішнього складу уряду. Особливо, якщо врахувати, що 12 обіцянок, тобто 35% від загальної кількості, Стець виконати не зміг.

Якщо поглянути на те, що міністр може записати собі до активу, то тут варто виділити оновлення Доктрини інформаційної безпеки України, створення до 2017 року стратегії інформаційної реінтеграції Донбасу та проведення соціальної інформаційної кампанії «Крим – це Україна» за кордоном.

Втім, стратегії і плани – це добре, але їх потрібно не тільки створювати, а й виконувати. А з цим у відомства під керівництвом Стеця були певні проблеми. Наприклад, обіцянки міністра про запуск у цьому році суспільного мовлення та реформи урядових комунікацій так і залишилися зі статусом «у процесі виконання». Якщо їх хтось і виконає, то це буде вже вочевидь не Стець.

Ну а його зобов'язання завершити в 2016-му реформу іномовлення та облаштувати свій робочий кабінет у Слов'янську і зовсім були провалені. Цікаво, що у списку невиконаних значиться й обіцянка не блокувати російські соцмережі (яку він дав задовго до добре знаного рішення РНБО).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: