У Нідерландах через брак злочинців закривають в'язниці

Читать на русском
Утримання в'язниць з невеликою кількістю осіб продовжує залишатися надмірно витратним для державного бюджету.
В'язниця в Нідерландах

Влада Нідерландів прийняла рішення закрити до кінця серпня 2017 року ще п'ять в'язниць через те, що в країні немає достатньої кількості ув'язнених.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на Independent.

У 2013 році через це вже було закрито 13 виправних установ. Відзначається, що закриття в'язниць призведе до скорочення 2000 місць обслуговуючого персоналу, при цьому тільки близько 700 співробітників будуть переведені в інші установи.

Політик-прокурор з прицілом на Банкову: підсумки першого року роботи Луценка в ГПУПолітичний експерт оцінив діяльність ГПУ на чолі з Юрієм Луценком і спрогнозував кар'єрні перспективи генпрокурора.

Тенденція до закриття в'язниць пов'язана із загальним рівнем падіння злочинності в країні, що спостерігається з 2004 року. Влада до цього намагалася вирішити проблему дефіциту арештованих різними способами. Так, у вересні 2016 року 240 злочинців були «імпортовані» в Голландію з Норвегії.

Проте, як повідомив парламенту країни міністр юстиції Ард ван дер Стеур, утримання в'язниць з невеликою кількістю осіб продовжує залишатися надмірно витратним для державного бюджету.

В даний час в Нідерландах при населенні в 17 мільйонів в ув'язненні перебувають лише 11 600 осіб, або 69 ув'язнених на 100 тисяч населення. Це один із найнижчих показників у світі.

Нагадаємо, що 30 травня Сенат Нідерландів ратифікував Асоціацію Україна-ЄС.

Раніше стало відомо, що Україна увійшла в топ-50 країн за кількістю вбивств.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: