Сина депутата Держдуми РФ у США засудили до 27 років в'язниці

Читать на русском
У США засудили до 27 років позбавлення волі сина депутат Держдуми РФ Романа Селезньова за кібершахрайство.
Роман Селезньов

Федеральний суд в Сіетлі засудив російського громадянина Романа Селезньова до 27 років позбавлення волі у справі про кібершахрайство.

Про це повідомляє ВВС, пише «Слово і Діло».

У серпні минулого року Роман Селезньов, син депутата Держдуми від ЛДПР Валерія Селезньова, був засуджений за шахрайство, комп'ютерний злом, зберігання незаконно придбаних кредиток і розкрадання особистих даних.

У письмовій заяві Селезньова, яку зачитав його адвокат Ігор Литвак, засуджений назвав вирок «рівносильним смертному» та незаслуженим.

«Як громадянин Росії я шлю повідомлення офіційним особам моєї країни: будь ласка, допоможіть мені, я вас благаю», - йдеться в заяві.

Суд в Сіетлі відмовився прийняти до уваги свідчення Селезньова. Суддя Річард Джонс пояснив, що визнання вже після вердикту присяжних «не відповідало очікуванням суду».

Нагадаємо, що Роман Селезньов був заарештований на Мальдівах 5 липня 2014 року. Тоді МЗС РФ висловив протест проти його затримання і закликав його звільнити.

Зазначимо, що співробітник Кіровоградського підрозділи департаменту кіберполіції був затриманий на хабарі Службою безпеки України.

А вчора Солом'янський районний суд Києва приступив до розгляду клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури щодо обрання запобіжного заходу колишньому нардепу від «Народного фронту» Миколі Мартиненку. Раніше, СБУ заборонило в'їхати на територію України депутату Держдуми.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: