Поліція і ДФС обшукують офіс розробника системи електронного декларування – ЗМІ

Читать на русском
Національна поліція і ДФС проводять обшук в офісі компанії-розробника системи електронного декларування Міранда.

Національна поліція і ДФС проводять обшук в офісі компанії-розробника системи електронного декларування «Міранда».

Про це розповів адвокат колишнього власника компанії Юрія Новікова Сергій Завгородній, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на DT.ua.

За його словами, з 8 ранку обшуки також йдуть в будинку Новікова: правоохоронці намагаються вилучити електронні носії для проведення експертиз.

Новикова підозрюють в ухиленні від сплати податків і внесення завідомо неправдивих відомостей в офіційну документацію.

«Сторона захисту стверджує, що висновки прокуратури базуються на припущеннях, заснованих на неналежних доказах, а метою слідства є дискредитація системи електронного декларування», – заявив Завгородній.

Він також повідомив, що запобіжний захід Новикову суд обиратиме 31 травня в 15:30.

Нагадаємо, під час звіту в парламенті генпрокурор Юрій Луценко заявив, що виділені Данією гроші на створення сайту електронної декларацій були вкрадені і виведені через рахунки фіктивної фірми в Естонії, а розробку програми доручили викладачеві Київського політехнічного інституту і його студентам.

24 травня прокуратура Київської області повідомила про підозру директору IT-компанії в ухиленні від сплати податків при використанні коштів міжнародних організацій, наданих на розробку реєстру тимчасово переміщених осіб і системи електронного декларування для НАЗК.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: